Copyright © Hajime Sorayama

Pár informací a vlcíchLuis Royo (miniprofil)Oblíbené citáty, přísloví apod.

Hajime Sorayama

Galerie 1 ] Galerie 2 ] Galerie 3 ]

Made in Japan

Miniprofil:

Hajime Sorayama, prvorozený syn tesaře se narodil 22.února 1947 v Imabari, prefektura Ehime. Již od základní školy převyšoval své vrstevníky v uměleckých oblastech. Rozhodně nebyl žádný všestranný génius. Byla i řada oblastí ve kterých naopak zaostával, například tělesná výchova a hudba rozhodně nepatřili mezi jeho oblíbené předměty. Při studiu na střední škole se věnoval černobílým perokresbám, zejména letadel a lodí.

V roce 1965 byl přijat na universitu Shikoku Gakuin. V roce 1967 po vydání publikace PINK JOURNAL odešel na Chuo Art School, kde v roce 1969 graduoval. Díky svému všestrannému talentu pro kresbu nalezl široké uplatnění jako ilustrátor u různých reklamních agentur.

Od roku 1972 začal působit jako nezávislý ilustrátor. V roce 1978 nakreslil svého prvního robota. Minimálně za zmínku určitě stojí i fakt, že je autorem první designové kresby psího robota AIBO ERS-110 (Artificial Intelligence roBOt) firmy SONY.

Bibliografie:

  • Pink Journal (1967)
  • Sexy Robot (1983, Genko-sha)
  • Pin-up (1984, Graphic-sha)
  • Venus Odyssey (1985, Ed. Tokuma communications)
  • Hajime Sorayama (1989, Taco, Berlín)
  • Sorayama Hyper Illustrations (1 & 2) (1989, Bijutsu Shuppan-sha)
  • The Gynoids (1993, Edition Treville)
  • Naga (1997, Sakuhin-sha)
  • Torquere (1998, Sakuhin-sha)
  • Sorayama 1964-99. The Complete Works (1999, Sakuhin-sha)
  • The Gynoids genetically manipulated (2000, Edition Treville)
  • Gynoids reborn (2000, Edition Treville)
  • Sorayamart (2000, Ed. Soleil)
  • Moira (2000, Edition Kunst der Comics)
  • Metallicon (2001, Sakuhin-sha)
  • The Gynoids. The Storage Box (2002, Edition Treville)
  • Venom (2002, Graphic-sha)
  • Latex Galatea (2003, Editions Treville)
  • Relativision (2006)
  • "Sorayama's Master Works", (late spring 2010 release)

Odkazy:

Pár informací a vlcíchLuis Royo (miniprofil)Oblíbené citáty, přísloví apod.

Skok na začátek stránky

Videos, Photos, Images, Drawnings etc. Copyright  © Miscellaneous Authors
Copyright © 2008-2019 Wolf