Copyright © Luis Royo

Pár informací a vlcíchHajime Sorayama (miniprofil)Oblíbené citáty, přísloví apod.

royo.gif (27452 bytes)

Galerie 1 ] Galerie 2 ] Galerie 3 ] Galerie 4 ] Galerie 5 ]

Miniprofil:

Luis Royo se narodil v roce 1954 ve španělském městě Cutanda. Od mladých let se věnoval studiu kresby, umění a designu.

V průběhu sedmdesátých let pracoval v několika designérských ateliér. Se svými kresbami se účastnil mnoha výstav po celém Španělsku.

Na začátku 80tých let se do popředí jeho zájmu dostal comics. Jeho kresby se začaly objevovat v renomovaných publikacích jako jsou "1984", Comic International, Rambla a občas El Vibora nebo Heavy Metal.

V 1983 Royo začal dlouhou spolupráci s Normou Editorial. V jeho tvorbě převládl žánr fantasy a sci-fi. V současnosti můžeme Royovo dílo viděl po celém světě, je vydávaný renomovanými společnostmi jako jsou Tor, Berkley, Avon, Warner, Bantam, Zebra, NAL, Pocker Books a časopisy jako Heavy Metal, Cimoc, Penthouse a další.

Royo stvořil tajuplný, sugestivní, bizardní, chvílemi až morbidní svět plný démonů, kouzelníků, monster a lidí. Jeho schopnost zobrazit lidské tělo, nevinnost, strach, nenávist, zatracení i naději, smrt a zlo toho nejhrubšího ražení je prostě fascinující.

O jeho talentu nemůže být žádných pochyb. Royo pro nás může být snílek či vizionář zobrazující možnou minulost či budoucnost, geniální ilustrátor nebo jen morbidní zvrhlík. Záleží pouze na úhlu pohledu, kterým se budete dívat na jeho kresby. Každý kdo jeho kresby spatří v nich něco nalezne, tedy samozřejmě pokud něco nalézt chce. Smysl pro detail, dokonalé ženské nebo mužské tělo ve fantastické výpravě, často se zbraněmi všeho druhu, to je obchodní Royova značka, která ho právem vynesla v jeho branži mezi elitu.

Bibliografie:

  • Malefic (1994, Nantier-Beall-Minoustchine Publishing inc.)
  • Secrets (1996, Nantier-Beall-Minoustchine Publishing inc.)
  • Women (1997, Nantier-Beall-Minoustchine Publishing inc.)
  • Prohibited Book (1999)
  • Dreams (1999)
  • Tattoos (2000)
  • Prohibited Book II (2001)
  • Conceptions (2002)
  • III Millennium (2003)
  • Prohibited Book III (2003)
  • Evolution (2003)
  • Conceptions II (2003)
  • Conceptions III (2003)
  • Visions (2003)
  • Fantastic Art (2004)
  • Prohibited Sketchbook (2004)
  • The Labyrinth Tarot (2004)
  • Wild Sketches I (2005)
  • Subversive Beauty (2006)
  • Dark Labyrinth (2006)
  • Wild Sketches II (2006)
  • Dome (2007)
  • Wild Sketches III (2008)
  • Dead Moon (2009)
  • Dead Moon Epilogue (2010)

Odkazy:

Pár informací a vlcíchHajime Sorayama (miniprofil)Oblíbené citáty, přísloví apod.

Skok na začátek stránky

Videos, Photos, Images, Drawnings etc. Copyright  © Miscellaneous Authors
Copyright © 2008-2019 Wolf